Καλωσορίστε την άνοιξη με τον καλύτερο τρόπο!

Σχετικά με την iRobot

Η iRobot και οι ρομποτικοί βοηθοί της έχουν αλλάξει τη ζωή περισσότερων από 30 εκατομμυρίων χρηστών σε όλο τον κόσμο. Η διευκόλυνση στο καθάρισμα έχει δώσει σε εκατομμύρια οικογένειες περισσότερο χρόνο για να ξοδεύουν για τον εαυτό τους και τα ενδιαφέροντά τους.

1990

Όλα ξεκίνησαν στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης.Τρεις πρωτοπόροι στον τομέα της ρομποτικής άρχισαν να εργάζονται επάνω στο όραμά τους, να κάνουν πραγματικότητα τα πρακτικά ρομπότ.

1991

Το πρώτο iRobot, το Genghise®, ένα ρομπότ σχεδιασμένο για εξωγήινες έρευνες.

1996

Το επαγγελματικό ρομπότ Ariel® που κατασκευάστηκε για να ανιχνεύει και να εξουδετερώνει νάρκες.

2001

Το iRobot PackBot® διασχίζει τα ερείπια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και του Πενταγώνου μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

2002

Η πρώτη οικιακή Roomba βλέπει το φως της ημέρας το 2002.

2005

Η iRobot λανσάρει το Scooba, το πρώτο και μοναδικό μέχρι σήμερα οικιακό ρομπότ για πλύσιμο δαπέδων.

2007

Η iRobot παρουσιάζει τη νέα σειρά Roomba 500.

2010

Seaglider, ένα ρομπότ σχεδιασμένο για υποβρύχια αναγνώριση.

2012

Η δημοφιλής σειρά 500 των ρομποτικών σκουπών Roomba αντικαταστάθηκε από τη νέα, βελτιωμένη σειρά 600.

2013

Η iRobot παρουσιάζει το φθινόπωρο τη ρομποτική σφουγγαρίστρα Braava, η οποία έγινε best seller μέσα σε 2 μήνες.

2014

Η ρομποτική σκούπα Roomba με τις καλύτερες πωλήσεις, έρχεται με τη νέα σειρά 800 και με νέο, προηγμένο σύστημα καθαρισμού.

2016

Η νέα σειρά Roomba 900 φέρνει μαζί της μια σειρά από καινοτομίες, όπως η Πλοήγηση iAdapt 2.0 με οπτικό εντοπισμό και τη λειτουργία Carpet Boost.

2018

Παρουσιάζουμε τη μοναδική βάση αυτόματου αδειάσματος Clean Base™, χάρη στην οποία η σκούπα μπορεί να αδειάσει επανειλημμένα τον κάδο της μόνης της.

2019

Η νέα ρομποτική σφουγγαρίστρα Braava jet m6 έρχεται με την επαναστατική λειτουργία Imprint™ Link, μέσω της οποίας επικοινωνεί με τις σκούπες Roomba των σειρών i & s.

Η iRobot καθιέρωσε την κατηγορία των ρομποτικών σκουπών και θα συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση. Και αυτό γιατί, εμείς στην iRobot πιστεύουμε ότι τα ρομπότ μας ήδη αλλάζουν τον κόσμο προς το καλύτερο.

  • Ειδικευόμαστε στη ρομποτική.
  • Σώζουμε ανθρώπινες ζωές
  • Αναπτύσσουμε επαγγελματικά ρομπότ
  • Φτιάχνουμε οικιακά ρομπότ
  • Συνεργαζόμαστε με τη ΝΑSA
  • Είμαστε δραστήριοι σε όλους τους τομείς
  • Βελτιώνουμε τις ζωές των ανθρώπων
  • Δραστηριοποιούμαστε στον κλάδο της υγείας
  • Κάνουμε τη δουλειά των ανθρώπων ευκολότερη
  • Αλλάζουμε τον κόσμο προς το καλύτερο

Η ιστορία της iRobot

Μοιάζει σαν παραμύθι. Όλα ξεκίνησαν στο MIT (Ινστιτούτο Τεχνολογίας Μασαχουσέτης), όπου δύο άνδρες και μία γυναίκα αποφάσισαν να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους σχετικά με την έρευνα στη ρομποτική και να μετακινηθούν από τον ακαδημαϊκό στον πραγματικό κόσμο. Και αυτό συνέβη, όταν οι τρεις πρωτοπόροι της ρομποτικής ξεκίνησαν να εργάζονται για τα πρώτα πραγματικά, εξαιρετικά οραματιστικά τους έργα. Οι τρεις μηχανικοί ξεκίνησαν αρχικά με τη δημιουργία ενός ρομπότ εξερεύνησης του διαστήματος.

Από το εργαστήριο στο διάστημα

Ήταν μια ενδιαφέρουσα δουλειά στην οποία οι Colin Angle, Rodney Brooks και Helen Greiner συνάντησαν μερικούς από τους έμπειρους μηχανικούς της NASA. Τα πράγματα κυριολεκτικά απογειώθηκαν όταν η νεοσύστατη εταιρεία άρχισε να δεχεται προσφορές από το αμερικανικό πρακτορείο DARPA. Η εταιρεία άρχισε να αναπτύσσεται γρήγορα. Ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε από 4 σε 10, μετά σε 20, 30, και αυτή ήταν μόνο η αρχή. Η μάρκα iRobot δημιουργήθηκε αμέσως μετά τη συγχώνευση της μητρικής εταιρείας με την Real World Interface, το 2000.

Τα μεγάλα κατορθώματα όμως δεν είχαν ξεκινήσει ακόμη. Στην αρχή της νέας χιλιετίας, ο φιλόδοξος ειδικός στη ρομποτική άρχισε να αισθάνεται λίγο περιορισμένος στον στρατιωτικό και επιστημονικό τομέα. Η iRobot μπήκε στην καταναλωτική αγορά. Ενώ το μοντέλο Microring δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην αγορά, η My Real Baby doll είδε μεγάλη επιτυχία στις πωλήσεις για αρκετούς μήνες. Έτσι λοιπόν πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα βήματα στην πολυσύνθετη καταναλωτική αγορά της Αμερικής,δίνοντας στην εταιρεία το θάρρος να συνεχίσει να προσπαθεί σε αυτόν τον τομέα.

Το iRobot PackBot σώζει ζωές

Στη συνέχεια ήρθε η 11η Σεπτεμβρίου 2001. Μια αδιανόητη τραγωδία για τις ΗΠΑ, ένα τεράστιο χτύπημα για τον κόσμο και μια σημαντική στιγμή για το iRobot PackBot. Αυτό το τακτικό αμυντικό ρομπότ, το οποίο αρχικά προοριζόταν να καταστήσει τα ορυχεία ακίνδυνα, βοήθησε στην εξερεύνηση των ερειπίων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη και ερεύνησε τις περιοχές του κατεστραμμένου Πενταγώνου. Όλοι μιλούσαν για την iRobot, η οποία σε μια πολύ σημαντική υπόθεση – να σώζει ανθρώπινες ζωές.

Η σημαντική ανακάλυψη στην αγορά καταναλωτικών προϊόντων ήρθε το 2002, όταν η iRobot ξεκίνησε την πρώτη ευρέως διαθέσιμη ρομποτική σκούπα – τη Roomba. Αυτό δεν γεννήθηκε εν μία νυκτί, φυσικά. Με στόχο να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο που καθαρίζουμε, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων επικεντρώθηκε το 1997 στη Roomba και μετά από 5 χρόνια σκληρής δουλειάς, πολλά πρωτότυπα και δεκάδες νύχτες αϋπνίας, πέτυχε τελικά το στόχο της. Γεννήθηκε η ρομποτική σκούπα iRobot Roomba.

Έκτοτε, όλα κύλησαν χωρίς εμπόδια. Η Roomba έχει δει πολλές αλλαγές γενιάς, αρκετές αλλαγές στο σχεδιασμό, ενώ εξέλιξε σχεδόν κατά 100% την αποτελεσματικότητα στον καθαρισμό και την αυτονομία. Πάνω από 15 εκατομμύρια ρομποτικές σκούπες Roomba έχουν πλέον πωληθεί σε όλο τον κόσμο, αριθμός που συνεχίζει να αυξάνεται. Προσθέστε και το Scooba, το μοναδικό ρομπότ πλυσίματος δαπέδων στον κόσμο και το Looj, ένα ρομπότ για τον καθαρισμό των υδρορροών και έχετε μια εικόνα μιας εταιρείας που είναι απολύτως αφοσιωμένη στη ρομποτική.